Španělský ptáček trochu jinak (jednodušeji)

Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček Klikni pro zvětšení -
španělský ptáček

Tenhle jednoduchý recept jsem našla na webu, jen jsem už zapomněla kde, takže link vám nenapíšu, jen se k tomu přiznám, že jsem ho nevymyslela já.

Suroviny: hovězí maso, hořčice, sůl, pepř, cibule, olej, mouka, voda, vejce natvrdo, salám na proužky, kyselá okurka na proužky.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí z obou stran. Na nakrájené cibuli a oleji plátky rychle opečeme, přidáme vodu a dusíme buď pod pokličkou nebo v tlakovém hrnci. To je hlavní rozdíl od klasických ptáčků, nezamotáváme vajíčko, salám a okurku do úhledné roládky a tím pádem ji nemusíme po uvaření ani rozmotávat. Plátky vyjmeme, cibuli rozmixujeme, pokud je potřeba omáčku zahustit, tak ji zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přisypeme nakrájené okurky, vajíčka a salám. Trochu povaříme, spíše prohřejeme, aby se vajíčko nerozvařilo a můžeme podávat. Chuťově jsou tyhle španělské ptáčky naprosto totožné s klasickými, jen dají mnohem míň práce, což je mi strašně sympatické a asi je budu vařit častěji než doposud, protože mě od jejich vaření odrazoval právě ten zdlouhavý postup. Tomu, kdo to vymyslel, dávám jedničku s hvězdičkou, moc nám chutnalo. :-)))


Home