Tenhle jednoduchý recept jsem našla na webu, jen jsem už zapomněla kde,
takže link vám nenapíšu, jen se k tomu přiznám, že jsem ho nevymyslela
já.
Suroviny: hovězí maso, hořčice, sůl, pepř, cibule, olej, mouka, voda,
vejce natvrdo, salám na proužky, kyselá okurka na proužky.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí
z obou stran. Na nakrájené cibuli a oleji plátky rychle opečeme, přidáme
vodu a dusíme buď pod pokličkou nebo v tlakovém hrnci. To je hlavní
rozdíl od klasických ptáčků, nezamotáváme vajíčko, salám a okurku do
úhledné roládky a tím pádem ji nemusíme po uvaření ani rozmotávat.
Plátky vyjmeme, cibuli rozmixujeme, pokud je potřeba omáčku zahustit, tak
ji zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přisypeme nakrájené
okurky, vajíčka a salám. Trochu povaříme, spíše prohřejeme, aby se
vajíčko nerozvařilo a můžeme podávat. Chuťově jsou tyhle španělské ptáčky
naprosto totožné s klasickými, jen dají mnohem míň práce, což je mi
strašně sympatické a asi je budu vařit častěji než doposud, protože mě od
jejich vaření odrazoval právě ten zdlouhavý postup. Tomu, kdo to
vymyslel, dávám jedničku s hvězdičkou, moc nám chutnalo. :-)))